Протест срещу обгазяването в Разград

1
Защо институциите твърдят, че няма проблем?
Защо институциите твърдят, че няма проблем?

Защо институциите твърдят, че няма проблем?

След като жителите на Разград алармираха за системно обгазяване на града, днес излизат на протест. По думите на хората - почти всяка вечер се носи ужасна парлива миризма, предаде bTV.

Не за пръв път се повдига темата за качеството на въздуха в града. Недоволството в Разград обаче нараства.

„Проблемът датира от около 10 години. Всяко лято – през юли и август, особено във вечерните часове, има проблем. Ние не можем да спим, защото през нощта се появява остра и задушлива миризма на гнило“, обяснява представителят на местния парламент Калоян Монев.

Община Разград е закупила три станции, като и на трите показанията за сероводород са притеснителни, твърдят още хората. Калоян Монев показа графика с показанията от вчера, на която ясно се виждат завишените показатели през нощта. „Превишенията през нощта са десеторни“, пояснява той.

Хората настояват да се разбере откъде идват миризмите. „Поне веднъж на три дин се получава това замърсяване на въздуха. Ние сме тук, родителите ни са тук, децата ни са тук. Всички искаме да дишаме чист въздух“, казва една от протестиращите.

„Реално тези стойности, които показват, не са верни. Регионалната лаборатория ситуира станцията за измерване качеството на въздуха в Разград от 7 юли. Към момента няма нито едно превишение на нивата на всички замърсители, включително на сероводород“, категоричен е инж. Христо Милков от „Контрол на околната среда“ в РИОСВ - Русе.

„Ние предвиждаме проверки в Разград и ако наистина има проблем, такова, каквото е написано, въпреки че според мен това е тенденциозно написан сигнал, ще се извършат съответните проверки и ще се предприемат съответните действия“, категоричен е още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари