Три институции обследваха река Бели Лом край Разград

0
По време на акцията не са установени нерегламентирани зауствания във водното тяло
По време на акцията не са установени нерегламентирани зауствания във водното тяло Снимка: РИОСВ - Русе

По време на акцията не са установени нерегламентирани зауствания във водното тяло

Експерти на РИОСВ - Русе, Басейнова дирекция „Дунавски район“ и представители на община Разград извършиха цялостно обследване на река Бели Лом в участъка от входа на град Разград до село Гецово в края на миналата седмица. В акцията се включи и заместник-министърът на околната среда и водите инж. Петър Димитров. Причината за обследването са множеството оплаквания на жителите на Разград и Гецово за неприятни миризми през летните месеци.

Извършен е обход по течението на реката, както и заснемане с дрон, с цел установяване на стари замърсявания и отлагания. Отваряни са и ревизионните шахти на няколко предприятия.

По време на акцията не са установени нерегламентирани зауствания във водното тяло. Служители на Регионална лаборатория (РЛ) – Русе при ИАОС са взели водни проби повърхностни води от шест точки, които ще бъдат изпитвани по физикохимични показатели, тежки метали и органични замърсители. Пробите за органични замърсители ще се изпитват в Централна лаборатория, а останалите в РЛ - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Жокер
    Да проверят къде са "заустени" отпадните вода.а и алкохола и сярната киселина на тези дето праят от царевица нишестето. Е там е заровено кучето. Главен идженер им беше оня дето отрови рбата в Девин. Дерзайте РЯЗАН град чани. Ама ФСАЩ са по-силни от Ваз.
  • 8
    1
    Зеленикаква
    Тъпата и алчна Цона не се помръдна с месеци докато не дойде зам. министър да проверява с нея. Или пак забави проверките и предупреди замърсителите- да не ги установят от МОСВ. Това е зеления бизнес- морков и тояга.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари