Прокуратурата разследва Рут Колева заради скандалния клип в Перущица

0
Проверката, по сигнал на кмета на Перущица, трябва да приключи до месец
Проверката, по сигнал на кмета на Перущица, трябва да приключи до месец Снимка: БГНЕС / Архив

Проверката, по сигнал на кмета на Перущица, трябва да приключи до месец

Пловдивската прокуратура проверява сигнал на кмета на Перущица срещу певицата Рут Колева за заснет клип пред Паметника на трите поколения - на избитите през Априлското въстание българи, и саркофага. Кметът Мария Вълканова смята, че певицата се е държала непристойно, предаде БНР.

Вълканова е изпратила сигнала на 4 ноември в Районната прокуратура в Пловдив. "Снимките и поведението на певицата Рут Колева, което видяхме в социалните мрежи, мисля, че са обидни и определено нарушават обществения ред. И това ме провокира. Разбира се и мнението на всички жители на Перущица".

По-рано днес, след възмущение в социалните медии, Рут Колева се извини и изтри снимките от профила си, но и написа, че паметникът тъне в разруха, както и че е готова да направи дарение на Община Перущица, за да бъде почистен и се подобри състоянието му. 

Мария Вълканова не отрече, че паметникът има нужда от обновяване, за което Общината има проектна готовност, като преди година са поискани средства от Министерството на финансите: "А пък това за пълната разруха е просто безумно твърдение. Паметникът ние го използваме за събития, поддържа се, дори сме организирали няколко доброволчески акции за неговото почистване", допълни Мария Вълканова.

Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев днес заяви, че проверката ще извършват полицаи от Стамболийски - те трябва да разпитат свидетели на случилото се, ще проверяват достъпа до паметника и дали той се поддържа: "Тоест всички обстоятелства, които по един или друг начин ще ни покажат и ще направим извод дали има достатъчно данни за образуване на досъдебно производство за хулиганство"

Проверката трябва да приключи до месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари