Рут Колева: Паметникът в Перущица е срамен!

1
Много сериозно подцених ситуацията. Подцених и това, че в такива моменти се активизират псевдопатриоти и политици, призна певицата
Много сериозно подцених ситуацията. Подцених и това, че в такива моменти се активизират псевдопатриоти и политици, призна певицата Видео: NOVA

Певицата се снима върху монумента на Трите поколения

Певицата Рут Колева коментира в ефира на NOVA фотосесията, която снима върху Паметника на трите поколения в Перущица. По случая беше подаден и сигнал до прокуратурата.

Този паметник е срамен по две причини, смята певицата. Първата от тях била, че управлението, довело до състоянието му, не е разследвано от прокуратурата. „Втората причина, по която този паметник е срамен, е неговата символика, защото този бутафорен, празен, изкуствен саркофаг всъщност е един символ на това как комунистическият режим със своите окървавени ботуши гази върху паметта на загиналите в Априлското въстание и се опитва да препише същото геройство на Септемврийското въстание, което е кървав преврат”, коментира Колева.

Тя заяви, че в нито един момент тя и екипът, заснел фотосесията, не са знаели за символиката на паметника. „Беше избран случайно. Не сме имали намерение да поругаем или оскверним каквато и да било историческа памет, свързана с нашата история или българските герои”, категорична беше Колева, която се извини за случилото се.

Артистът уточни, че фотосесията е за модно списание. „Много сериозно подцених ситуацията. Подцених и това, че в такива моменти се активизират псевдопатриоти и политици”, призна Рут Колева. По думите ѝ на мястото на снимките екипът открил „тотална разруха”. „На това място има спринцовки, презервативи, свастики, нецензурни думи, графити – абсолютен разпад”, коментира тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    ...
    Рут е ясна. Аааа...таковата....нещо общината...Тези две лелки използваха думите - грозно , скандално , обидно , недопустимо...За какво говорят - за Рут или за състоянието на т.н. мемориален комплекс.
  • 19
    2
    Бу
    Паметника дори и в лошо състояние си е паметник и някаква разкикерчена пачавра не е редно да го поругава. Това, че държавата в лицето на всякаква управленческа сган не се грижи за нищо е отделен въпрос. За пачаври си има Дунав мост и бордеи. Да ходи да се кикерчи на запад, там ги обичат развратните кикимори.
  • 9
    1
    ИМА РЕЗОН И ИСТИНА
    ДОБРЕ ЧЕ БЕШЕ РУТ КОЛЕВА ДА СЕ СЕ ВКАРА ВЪВ ФОТОСЕСИЯ ЧЕ ДА ВИДЯТ ЧЕ ИМА ПАМЕТНИК,КОСТНИЦА И ТО НА КАКВО ДЕРЕДЖЕ САМО ДА ВИДИ ТАМОШНАТА ОБЩИНА.СЕТИЛИ СЕ.....ЗА ПАМЕТНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ,ОБЩЕСТВЕНИЦИ РАЗНИ И ОБЩИНАРИ С МОРАЛ НАЙ ВЕЧЕ И ДОСТОЙНСТВО
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари