Проф. Тодор Галунов: Много по-рано трябваше да е ясно името на премиера

0
Прекаленото мълчание винаги води до недоверие, смята политологът
Прекаленото мълчание винаги води до недоверие, смята политологът

Прекаленото мълчание винаги води до недоверие, смята политологът

Категорично трябваше да има по-голяма публичност и по-голям дебат около името на бъдещия премиер на страната и състава на кабинета. Прекаленото мълчание винаги води до недоверие, а българският политически живот винаги е страдал от липса на достатъчна публичност“, каза пред БНР проф. Тодор Галунов, преподавател по политически науки във Великотърновския университет и политолог.

Според мен много по-рано трябваше да е ясно името на премиера и имената на министрите, както е в много от демократичните държави – там партиите не се страхуват и още в предизборната кампания обявяват тези имена, за да могат гражданите да си направят извод и решение за кого да гласуват.

Ние имаме нужда от повече демокрация и повече публичност – хората го искат и това е тяхно право.

А преговорите за правителството също забуксуваха и каквото и да се предложи в парламента от тук насетне, дори да се приеме кабинета, то ще бъде съставено в условията на недоверие между политическите сили. Прекалено се акцентира върху политики, а не се говори за имена, които ще ги изпълняват и мисля, че и тук се преигра“, заяви още проф. Галунов.

По думите му отношенията се изостриха вчера в парламента пак по повод на конкретни имена и конкретни постове:

"Прекалено голяма е тази коалиция, така я наричам, защото тя на практика ще бъде такава - независимо дали ще етикетираме кабинетът като експертен, програмен. А всяка коалиция в нашия политически живот е била проблемна. Този кабинет като парламентарна подкрепа ще бъде коалиционен, дори съставът му да е формиран една партия", каза още експертът.

Още по темата в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари