Проф. Георги Михайлов: Стабилността в държавата не изисква избори в момента

1
И четирите партии от доскорошната коалиция разбират това, категоричен е професорът
И четирите партии от доскорошната коалиция разбират това, категоричен е професорът Снимка: БГНЕС

„Има четири партии, една от които допусна много сериозна грешка и постави на карта цялостното стабилизиране на ситуацията в България, обявявайки се против действащата четворна коалиция, но и в нея, а в останалите три това е съвсем ясно, има желание пътят на България да продължи напред.“

Това заяви народният представител от „БСП за България“ проф. Георги Михайлов в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Той припомни, че пътят на България е бил променен много трудно. „Спомняме си протестите през 2020 г., които влязоха във всички световни новини. Спомняме си битите ни деца под колоните на Министерски съвет. Спомняме си много грозни неща. Спомняме си действия, които бяха оцветени с корупционни краски като продажбата на ЧЕЗ на абсолютно некомпетентна фирма.

Всичко това се промени, мина година и половина и сега се прави един много горещ опит да се скъсат паметовите следи на нацията и да се върнат отново, ни лук яли, ни лук мирисали, „най-добрите“ да ни покажат как се правят нещата. Това тези четири партии разбират, че не бива да се случи, това го разбират и всички българи“, коментира проф. Михайлов.

Стабилността в държавата не изисква избори в момента“, категоричен бе той и подчерта, че и четирите партии от доскорошната коалиция разбират това.

Имаме много силно развитие на индустрията в последната година – с около 40% на електронната индустрия, с около 20% увеличаване на добивната индустрия, на преработващата индустрия. Изобщо България, след освобождаването от няколко калъпа на притискане на бизнеса, през последната година много бързо развива своя икономически капацитет.

И в този момент сега, когато и парламентът успя да уреди помощите за бизнеса по отношение на енергоносителите, когато тръгваме към започване на консумираме средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, да сложим спирачка в развитието на страната, да я оставим 5 месеца без парламент, е безотговорно. Защото едно правителство, каквото и да е то, без парламент е с вързани ръце. Видяхме това миналата година“, каза още народният представител от БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари