Георги Свиленски: Има борба на две лобита - махнете Гешев, за да дойде Пешев!

1
По думите на зам.-председателя на БСП трябва да бъде променена системата
По думите на зам.-председателя на БСП трябва да бъде променена системата

По думите на зам.-председателя на БСП трябва да бъде променена системата

"Месец и половина откакто минаха изборите - Борисов си играе с държавата и политическите партии". Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски, предава NOVA.

Точно два дни ни делят от началото на конституционната процедура и първия опит за формиране на кабинет. На масата е името на министър-председателят, излъчен от ГЕРБ-СДС – Мария Габриел. На ход са партиите в Народното събрание, които да решат дали ще дадат подкрепа.

Г-н Борисов хвърли едно име, разбира се авторитетно, прати го на срещи с различните партии и се скри. Г-н Борисов, ние знаем, че Вашите хора могат да преговарят. Съмняваме се обаче, че Вие можете, защото тези разговори са лидерски. Нито имаме покана, нито индикации за такава”, подчерта Свиленски.

По думите му „темата с кабинета на ГЕРБ е приключила”. „Тук говорим за правителство национално отговорно, което да поеме държавата в тази тежка криза. Другата алтернатива е избори през месец август, държавата без бюджет”, алармира депутатът. Според него мандатът на ГЕРБ трябва да бъде използван като възможност да има редовен кабинет. Дали обаче БСП да подкрепи правителство с първия мандат, тепърва предстои партията да се допита до членовете си.

Георги Свиленски коментира и искането за оставка на главния прокурор Иван Гешев. „Борба на две лобита – махнете Гешев, за да дойде Пешев”, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”. По думите му трябва да бъде променена системата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари