Проектът за кръгово кръстовище край магазин "Джъмбо" бил актуален, но нямало пари

0
Това заяви Петя Аврамова по време на парламентарния контрол
Това заяви Петя Аврамова по време на парламентарния контрол

Крум Зарков: „Г-жо Министър, имайте предвид проблемите с пътната инфраструктура в Област Русе, когато си опрeделяте финансовите приоритети”

Днес, в рамките на Парламентарния контрол, Министърът на регионалното развитие отговори на актуалния въпрос, зададен отново от народните представители Крум Зарков и Георги Стоилов, кога ще бъде изградено кръгово кръстовище на изхода на Русе, при магазинДжъмбо“.

Г-жа Аврамова призна, че ще има известно забавяне в осъществяването на проекта, което се дължи на нормативни пречки и търсене на финансиране. Но тя увери, че проектът е актуален и ще се реализира съвместно с Община Русе.

Радвам се, че не сте се отказали от този проект и че той ще се реализира, за което ще следя.” каза в реплика Крум Зарков. Той допълни, че нормативните пречки са работа на министерството и негова работа е те да бъдат преодолявани. „Финансовите пречки обаче са въпрос на политически приоритети и се случва винаги така, че Област Русе и нейната пътна инфраструктура изпада от финансовите приоритети на правителството.” заяви г-н Зарков.

Като идва някой от Плевен или Велико Търново е принуден да мине през смъртоносната отсечка Русе-Бяла. Като излиза за Варна минава през въпросното опасно кръстовище. Тази руска рулетка, на която са подложени жителите на общината е абсолютно нетърпима и е наложително да се има предвид когато се градят приоритети.” завърши Крум Зарков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари