"Продължаме промяната" изключи Георги Гвоздейков

1
Причината е това, че с решението си да остане в служебното правителство той е нарушил Устава на партията
Причината е това, че с решението си да остане в служебното правителство той е нарушил Устава на партията Снимка: БГНЕС

Причината е това, че с решението си да остане в служебното правителство той е нарушил Устава на партията

Министърът на транспорта в оставка Георги Гвоздейков и бъдещ такъв в служебния кабинет на Димитър Главчев е изключен от "Продължаваме промяната". Причината е това, че с решението си да остане в служебното правителство той е нарушил Устава на партията, разкри FrogNews.

Член. 8.1 гласи, че "членството в партията се прекратява при встъпване без предварително съгласие на Изпълнителния съвет в политическата длъжност на правителство, формирано от друга политическа партия, коалиция или в служебно правителство".

Миналата събота (30 март) "Продължаваме промяната - Демократична България" реши да не участва със свои представители в кабинета на Димитър Главчев, като имаше и официална позиция на обединението.

Георги Гвоздейков е член на "Продължаваме промяната" от самото ѝ начало. Става депутат за първи път в 47-ото Народно събрание. От август 2022 г. до февруари 2023 г. ръководи "България Хели Мед Сървиз". На 6 юни 2023 г. е избран за министър в кабинета на академик Николай Денков. Той бе и един от 11-те министри, които подадоха заявление, че не желаят да участват в кабинета на Мария Габриел с първия мандат на ГЕРБ-СДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    А"ЮЮ"
    цъцка ризова кани ежедневно в гнусното си предаване само американски диверсанти. В момента в предаването и отново е поканила и говори пак американски диверсант и умствено лабилен агент.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари