Природозащитник: Питбули се продават на скандално ниски цени

0
Явор Гечев коментира фаталния случай в столичния квартал „Христо Ботев“
Явор Гечев коментира фаталния случай в столичния квартал „Христо Ботев“ Видео: NOVA

Явор Гечев коментира фаталния случай в столичния квартал „Христо Ботев“

Куче нападна и уби стопанина си в София. Случаят е от квартал „Христо Ботев”. Трагедията се разигра в сряда в следобедните часове. Жертвата е мъж на 48 години. Негови близки са открили тялото и извикали спешните медици, съобщи NOVA.

Съседите на загиналия мъж обясниха, че кучето е живеело свободно в двора на къщата му, но не е излизало навън. „Почти никога не ме е лаело или нещо подобно”, обясни живеещ наблизо. „Прибирам се след 6 ч. вкъщи, защото ме е страх от кучето”, каза друг.

Според природозащитника Явор Гечев причините за подобен инцидент могат да бъдат най-различни. Основната, смята той, е начинът, по който животното е отглеждано и дали целенасочено не е търсено агресивно поведение. „Липсата на култура на отглеждането на животните у нас е причината за подобни инциденти”, е мнението му.

Той обясни, че куче от породата питбул може да бъде закупено за „скандално ниска” цена от 150 - 200 лв. „В България животните се развъждат абсолютно безконтролно и се продават безконтролно”, обясни той и подчерта ключовата роля на контролните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Гошо куче лошо
    Не бих залагал на пит да пази деца, тък като, лесно се превъзбужда, обича по-груба игра и като цяло много кучета в определени моменти не разпознават малки деца като хора. Относно липсата на агресия към хора е търсено точно в кучешките боеве, защото противниковия собственик е трябвало да изкъпе вашето куче преди боя (за да не е мазано с нещо - обикновено кокаин). Цялата липса на агресия срещу хората в оригиналните кръвни линии си има причина. В нашата действителност, всичко е много различно.
  • 3
    2
    Де да знам
    Някъде съм попадал на твърдения, че питбула всъщност е селектиран за охрана и компания на деца, включително бебета. Породата би трябвало да е с нулева агресия към хората за сметка на непоносимост към други животни, които биха били заплаха за охраняваното дете.
  • 4
    1
    Гошо куче лошо
    Кученцата от по 150-200 лева са толкова питбули, колкото аз птеродактил. Това са пит миксове, с неясен произход, без кръвна линия, от кучки които раздат всяка година, без днк тестове, без тестове за генетични заболявание. Всичко с малко по-голяма глава и пит изглеждащо за медиите е питбул. Гейм питбула е трябва да е лишен от всякаква агресия към хората. Голдън има по-голяма вероятност да ви нападне. За справка: Джоузев Колби, Гранк Рока и др.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари