Президентът упрекна ДБ за липсата на съдебна реформа

0
Предупредих, че ако не се предприемат решителни реформи в съдебната система, статуквото ще потърси реванш, заяви Румен Радев
Предупредих, че ако не се предприемат решителни реформи в съдебната система, статуквото ще потърси реванш, заяви Румен Радев Снимка: БТА

Държавният глава Румен Радев започна консултациите за съставяне на правителство с представителите на "Демократична България" с упрек за спрялата съдебна реформа

"Ако не се появят решителни реформи в съдебната реформа, статуквото ще търси реванш", припомни Радев думите си от връчването на мандата на настоящото управление преди 6 месеца. "Има крачки, но закриването на спецсъдилищата е първата крачка от вашия път, който трябва да се измине", каза Радев в началото на консултациите, предаде Webcafe.

Темата е "изпаднала от фокуса на кабинета" и това е една от причините за срива на доверието в правителството, допълни държавният глава.

"Вярвам, че ще продължите усилията си. Много е важно да се намери балансът между това, че трябва време в съставянето на нов кабинет, а в същото време предстои много работа - да се приеме бюджетът, да се постави основа за реализацията на Плана за устойчивост", продължи президентът.

Според Христо Иванов от ДБ е важно да се положат усилия за реализиране още на първия връчен от Радев мандат - този на "Продължаваме промяната". Нови избори няма да решат политическата криза, а само ще я задълбочат, смята Иванов.

Политическата криза се корени в невъзможността на политическите сили да сформират диалог по изявени приоритети, както и да формулират такива приоритети изобщо, смята Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    краниста
    големия клюн се насира от нови избори. я влезд с трима калпака в парламента, я не влезе изобщо.
  • 2
    1
    DW: Радев е коварен и...
    Да, такъв е и го доказва всеки ден! Особено на днешната "консултация" с ДБ! Упрекна Христо Иванов за забавената съдебна реформа, след като отлично знае, че тя се бавеше умишлено от чалгарите, по нареждане на КОЙ! Точно чалгарите не се явяваха на комисии и бавеха внесени законопроекти по въпроса! Да, ама на "консултацията" с тях днес "българският пРезидент" ги похвали! "Похвали" ги, че провалят трети парламент и че изпълниха блестящо мократа му поръчка да свалят Кирил Петков! Похвали ги и за "позицията" им за Македония, която е и негова, разбирай - на Путин! И от двете страни "влюбените" много добре знаят, че правата на българите в Македония са гарантирани и че всички спорни моменти ще се решават в ЕС! Много трогателна беше тази любовна среща, и двете страни се надпреварваха се да се ухажваха и да се обясняваха в любов, като че ли след малко ще си легнат! Може и да си легнат по-късно, но понеже "любовта" им е перверзна, да повикат Карадаятъ, че да си спретнат една шведска тройка! С непоръбеното си самочувствие и безгранично нахалство Хаджитошков заяви, че "няма да приемат правителство с участието на Кирил Петков и Асен Василев. Горкото "сценаристче"! Горкият санитар на учиндолския им "лидер" - инвалид! Другарче Хаджитошков, социологически изследвания от вчера дават на чалгарската ви партийка 1%, така че никой няма теб да те пита, защото никой не ви бръсне за слива! Впрочем, ти се увери в това и на протеста, когато хиляди хора те замеряха с бутилки, обиждаха те и те псуваха, а ти позорно избяга и се скри, пазен от полицаи! Интересно защо след този позор си станал по-безскрупулен и по-нагъл, отколкото си по природа?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари