Председателският съвет към ОбС - Русе ще заседава за първи път

0
Една от основните промени е, че през мандат 2023-2027 г. заместник-председателите ще бъдат трима
Една от основните промени е, че през мандат 2023-2027 г. заместник-председателите ще бъдат трима Снимка: Общински съвет - Русе / Facebook

Една от основните промени е, че през мандат 2023-2027 г. заместник-председателите ще бъдат трима

Председателският съвет гласува своите първи решения, обвързани с работата на местния парламент и неговото функциониране.

Една от основните промени е, че през мандат 2023-2027 г. заместник-председателите ще бъдат трима, а не както досега – двама. Подложени на гласуване ще бъдат имената на Стоян Христов от ПП ГЕРБ, Христо Попов от ПП „Възраждане“ и Владо Владов от МК „България на регионите“.

Това ще се случи на 5 декември, когато ще бъде и първото заседание на общинските съветници за този мандат. Мястото на провеждане остава същото – зала „Свети Георги“, която се намира на ет. 6 в сградата на Община Русе, с начален час 9:00 ч. Следващото редовно заседание на Общински съветРусе ще се проведе на 21 декември 2023 г.

Председателите на групи се разбраха и обединиха около разпределението на съветници в постоянните комисии към Общинския съвет:

Комисия по икономика, инвестиции, земеделие и туризъм - 11 членове

Бюджет и финанси - 11 членове

Комисия по комунални дейности, транспорт и безопасност на движението - 13 членове

Комисия по териториално устройство и строителство - 11 членове

Комисия по образование, наука, иновации и дигитализация - 11 членове

Комисия по здравеопазване и социална политика - 9 членове

Комисия по култура и религиозни въпроси - 9 членове

Комисия по екология - 9 членове

Комисия по младежта и спорта - 11 членове

Комисия по законност, обществен ред и сигурност - 11 членове

Комисия по Закона за противодействие на корупцията - 11 членове

Комисия по етика - 9 членове

Комисия за взаимодействие с гражданското общество - 7 членове

Постоянните комисии ще се провеждат в седмицата преди заседанията на Общинския съвет, като всяко заседание след първото, предстоящо на 21 декември, ще бъде в последния четвъртък от месеца, а не както досега – през третата седмица от месеца.

Председателите на постоянните комисии също са разпределени, а заместниците ще бъдат избирани от всяка комисия чрез гласуване с мнозинство.

Дневният ред за заседанието на 5 декември включва още приемането на Правилника за изменение и допълнение на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Русе, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация, избор на членове на комисии към Общински съвет – Русе, чието създаване е предвидено в закон или подзаконов нормативен акт, избор на представители на Община Русе в общи събрания в търговските дружества, в които Община Русе има участие, определяне на представители на общината в сдружения на местни власти, в които общината е член, както и ще бъде приет графикът на заседанията на Общинския съвет за първото тримесечие на 2024 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари