Общински съветници предлагат промени в отчитането на спортните клубове в Русе

1
Клубовете да бъдат оценявани по шестобалната система
Клубовете да бъдат оценявани по шестобалната система Снимка: Общински съвет - Русе / архив

Клубовете да бъдат оценявани по шестобалната система

Общински съветници от различни политически сили предлагат изменения в Наредбата за финансово подпомагане на русенски спортни клубове и спортни дейности в Община Русе

Текстът е качен на сайта на Общинския съвет за мнения и предложения.

Считаме, че към настоящия момент е налице необходимост от промяна на разпоредбите ѝ, във връзка с отчитане на дейността на спортните клубове и представяне на поставените цели за бъдещ период. Спортът е феномен, който възпитава чувство за общност и принадлежност, подхранва националния и местния патриотизъм. В тази връзка, ролята на Община Русе за подпомагане на спортните клубове е особено важна. С цел да се даде по-голяма публичност на този процес предлагаме спортните клубове да представят информация на открито заседание на комисията по чл. 18 от Наредбата за финансово подпомагане на русенски спортни клубове и спортни дейности в Община Русе, основана на предходната календарна година, за:

дейността на клуба;

използваната спортна база;

кадрово осигуряване;

брой обхванати възрастови групи в двата пола;

брой картотекирани състезатели;

брой състезатели – членове на национален отбор;

брой срещи с национално телевизионно излъчване (за отборните спортове);

класирания;

финансово осигуряване – обобщен отчет за приходи и разходи;

визия за развитие през следващите четири години.

Предвиждаме всеки член на комисията по чл. 18, въз основа на представената информация, да даде своята оценка на спортния клуб по шестобалната система. Получената средна аритметична оценка се умножава по 1000 и се прибавя към текущата точкова оценка. Така се определя окончателният точков еквивалент за всеки спортен клуб. Този подход създава конкурентна среда и информира обществеността за състоянието и плановете за развитие на отделните спортни клубове.

Освен това считаме, че е нужна по-голяма прецизност и яснота на някои текстове от Наредбата, свързани с определянето на точковия еквивалент на спортните клубове в отборните спортове. Критерият „Среден брой зрители“ (чл. 8, ал. 5, т. 3) е неприложим поради липса на официална статистика. Коефициентите за класиране (чл. 8, ал. 5, т. 5) са несъразмерни, с неясно приложение и водят до значими изкривявания на точковия еквивалент. В чл. 8. ал. 5, т. 6 е нужно да има диференциация и да се добави Национален турнир за Купа България“, пишат вносителите.

Те са Велизар Павлов, Митко Кунчев, Евгени Игнатов, Петя Кашукеева, Деян Герасимов, Рена Стефанова и Иво Пазарджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Alèx
    Колко ШКЕМБЕЛИЙ НА ХРАНИЛКАТА?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари