Предложение: Забраната за шума да бъде от 24:00 часа

0
Осем часа е напълно достатъчно време за почивка
Осем часа е напълно достатъчно време за почивка

Предлагаме забраната за шума да бъде от 24:00 до 8:00 часа.

Това каза депутатът от ПГ на БСП Христо Проданов в дебатите по промените в Закона за защита от шума в околната среда, предаде Агенция „Фокус“. Настоящите текстовете предвиждат забрана за озвучаване на открити площи и зони в територии, предназначени за жилищно строителство, рекреационни зони и територии и зони със смесено предназначение за времето от 14:00 до 16:00 ч. и от 23:00 до 8:00 ч.

Проданов обяви, че група народни представители предлагат удължаване на часовия пояс на забраната, вместо от 23:00 до 8:00, тя да бъде от 24:00 до 8:00 часа.

Осем часа е напълно достатъчно време за почивка. През трите летни месеца до 22.30 часа е светло. Трябва да има оптимален срок тази забрана да влиза от полунощ“, посочи той.

„Много заведения в страната и по Черноморското крайбрежие са открити и работят усилено през това време, за да реализират печалба“, коментира Проданов. Според него интересите на малкия и средния бизнес биха били удовлетворени, ако забраната влиза в сила с един час по-късно.

Според лидера на НФСБ Валери Симеонов има бизнеси в страната, които работят в нормален работен ден. По думите му 85% от работещите са заети в малките и средните предприятия, затова няма нужда часовият пояс на забраната да се изменя.

„За седмица, от 10-16 юли, имаме четири сигнала за шум в Община Несебър. Само четири са за шум от заведения в Несебър“, отбеляза той. Това според него показва, че голяма част от заведенията са намалили шума заради по-строгите мерки.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари