Пребиха полицаи с павета на циганска сватба

1
Служителите пристигнали заради подаден сигнал, че сватбарите се млатят
Служителите пристигнали заради подаден сигнал, че сватбарите се млатят

Двама полицаи пострадаха, докато се опитваха да усмирят пияни сватбари в ромския квартал на Бургас “Победа”.

Инцидентът е станал в нощта срещу неделя. Служителите пристигнали заради подаден сигнал, че сватбарите се млатят и са обърнали тържеството на масов бой. В същото време са подадени още няколко оплаквания от местни жители, че не могат да мигнат от тъпани и шум.

Ромите надули тонколоните и подлудили целия квартал посред нощ. Дежурните патрули веднага пристигнали на сватбата, която се простирала на цели две съседни улици - “Опълченска” и “Хилендар”.

Униформените се опитали да въведат ред, но били посрещнати с дъжд от камъни. Озверелите и солидно почерпени роми грабнали паветата и започнали да ги мятат по полицаите.

Двама от полицаите са били улучени в гърба и главата. Те са откарани в шоковата зала на бургаската болница, където им е оказана спешна медицинска помощ и са освободени за домашно лечение.

От Областната дирекция уточниха, че служителите на реда не са пострадали сериозно. Агресивните сватбари натрошили и трите полицейски автомобила. След сватбарското нападение над патрулите двадесет роми са закопчани с белезници и отведени в ареста. Срещу задържаните е образувано бързо полицейско производство по чл. 325, ал. 3 от Наказателния кодекс. Петима от мъжете са задържани още в нощта на нападението. Останалите 15 побойници са прибрани вчера сутринта по време на спецакция с участието на Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас и служители от Бургаската и Варненска жандармерийски части.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари