Светлана Дончева: Предлагам всяка циганка от блока в Ботевград да се отрече от мъжа си!

5
Предлагам Българският хелзинкски комитет да излезе с "остра" декларация в защита на правата на полицаите от Ботевград, написа съпругата на вицепремира
Предлагам Българският хелзинкски комитет да излезе с "остра" декларация в защита на правата на полицаите от Ботевград, написа съпругата на вицепремира

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев отново нажежи страстите във Фейсбук, след като публикува свой статус към Българския хелзинкски комитет.

"Предлагам Българският хелзинкски комитет да излезе с "остра" декларация в защита на правата на полицаите от Ботевград и да осъди посегателствата върху тях като представители на българския етнос. Равенство в правата и задълженията без значение на етноса, нали? Също така предлагам, всяка циганка от въпросния блок да се отрече от мъжа си, ако е хвърлял камъни и дървета по униформените лица", написа Дончева.

Тя визира случая от събота, когато роми в Ботевград започнаха да хвърлят камъни и дървета по служебните автомобили на полицаи, изпратени на адреса по сигнал за силна музика. 

В началото на юни Българският Хелзинкски комитет (БХК) и две ромски организации излязоха с отворено писмо до вицепремиера Томислав Дончев, в което го призоваха да осъди и да се разграничи от антиромските изявления на съпругата си или да подаде оставка.

Това стана, след като Светлана Дончева разбуни социалните мрежи и медиите, след като написа в профила си: "Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари