Протест срещу тол системата на Дунав мост

2
Превозвачи от Русе, Разград, Шумен и Силистра стартът на тол системата да бъде отложен
Превозвачи от Русе, Разград, Шумен и Силистра стартът на тол системата да бъде отложен Снимка: Dunavmost

Превозвачи от Русе, Разград, Шумен и Силистра излизат на протест, като настояват стартът на тол системата да бъде отложен.

Основните им искания са да бъдат преразгледани цените, както и условията по придобиване на бордови устройства с двугодишен договор.

Спорен остава въпросът ще имат ли възможност превозвачите да купят устройствата или трябва да сключат договор за тяхното ползване срещу месечна такса за обслужване.

“Договорът, който се предлага, е за 2 години, но какво се случва ако в рамките на 1 година, да речем, фирмата преустанови дейността си? Ще плаща още 1 година?”, попита  Емил Николов от Съюза на международните превозвачи, цитиран от TVN.

Според АПИ, договорът, който е сключен с доставчиците, предоставя и възможност както за купуване, така и за ползване под наем.

„Какъв метод са дали самите доставчици за достъп, те са избрали единия от възможните начини, защото икономически очевидно този начин за тях е по-изгоден”, обясни проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на агенцията.

На въпрос защо договорите на този етап са единствено за наем той отговори:

„Както превозвачите са стопански субекти и работят, защото трябва да се развиват, така и националните доставчиците най-вероятно следват икономическа логика, за да предлагат бордовите устройствата само под наем.”

Протестът ще се състои на 27-ми февруари от 11:00 часа на кръговото на Дунав мост - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари