"ПП - ДБ" няма да подкрепи правителство с мандат или участие на ГЕРБ

2
Нашето решение е на база на ценности, заяви Кирил Петков
Нашето решение е на база на ценности, заяви Кирил Петков

Коалицията съобщи за огромни изборни нарушения на 2 април

"Всички партии в коалицията са взели решение, че коалицията няма да подкрепи правителство с мандат или участие на ГЕРБ", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев на първи брифинг на коалицията ПП - ДБ след изборите.

"Започнахме да правим анализ на резултатите. Благодаря на всички хора, които се включиха в кампанията и които ни подкрепиха, както и на всички, които упражниха правото си на вот. Обиколихме над 1000 населени места. Ясно е, че не успяхме да убедим доста български граждани да излязат и да гласуват. В следващата кампания ще обиколим и останалите 2000 населени места", продължи бившият финансов министър, предаде Bulgaria On Air.

По думите му има сериозни проблеми с провеждането на изборите - имаме 5 пъти повече невалидни бюлетини, обяви Василев.

"В 2234 секции, 17% от секции, ,имате разминаване в гласовете от машината и вписаните в протоколите на СИК-овете. В 2600 секции мобилните устройства не са предавали на живо броенето на бюлетините. В 303 от 700 рискови секции въобще не се е предавало. В 225 се е предавало с прекъсване и без да се показват бюлетините на камерата", разясни Василев.

Има поправяни протоколи, най-вероятно в РИК. Най-притеснителното е, че в 31 РИК плюс вота от чужбина 1 + 1 не е равно на 2. Във всички протоколи на РИК има несъответствие между детайлите и общия брой бюлетини, алармира той.

Всички споменати проблеми са описани в писмо и са изпратено на ЦИК от ПП - ДБ.

"Тези нарушения най-вероятно няма да променят изборния резултат, но е много важно да се каже, че първата стъпка България да стане нормална европейска държава, е да няма такива нарушения", изтъкна Василев.

Кирил Петков на свой ред призна, че имат още работа за вършене, тъй като 60% от гражданите са избрали да не гласуват.

"Нашето решение, че няма да подкрепим ГЕРБ, е на база на ценности. Българските граждани трябва да са сигурно, че това, което обещаваме, това и ще спазваме. По политики ще работим с всички партии и ще говорим с всички тях. Обещахме ясни политики за справяне с актуалните проблеми. Бюджетът не може да бъде заложник на разговорите между партиите. Трябва да приемем бюджет максимално бързо.

Борбата с високите цените, влизането в Шенген и Еврозоната са приоритетите пред ПП - ДБ.

Ще поемем отговорност и ще предложим правителство от нашата коалиция, ако ГЕРБ не успеят да съставят правителство", обясни Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    3
    Истината ама нанайци.
    Даа, по големи про - българи от ПП и Да Й.ъ няма. Доказан факт.
  • 8
    2
    Истината
    ОПГ ГРОБ=ДПС! Заедно с БКП, ИмаТакивНещастници и "вгъZZраждани" заформят антибългарските партии!
  • 11
    1
    Русенец
    Браво, така и трябва. Да си правят правителство с турците, комунистите и чалгарите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари