Асен Василев: Коалиция между ПП и ГЕРБ означава възход за „Възраждане“

8
Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” е категоричен, че коалицията ПП - ДБ няма да се разцепи
Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” е категоричен, че коалицията ПП - ДБ няма да се разцепи Видео: NOVA

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” е категоричен, че коалицията ПП - ДБ няма да се разцепи

Ако ПП-ДБ се коалира с ГЕРБ, на следващите избори първа политическа сила ще е "Възраждане". Това каза в ефира на "На Фокус" по NOVA съпредседателят на „Продължаваме ПромянатаАсен Василев.

На въпрос ще се разцепи ли коалицията между „Продължаваме Промяната” и „Демократична България”, Василев заяви, че това няма да стане. „Разнобой няма. Ще има една обща парламентарна група. Всички са на това мнение”, обясни Василев.

Със сигурност искахме да сме първи. Съвсем практично резултатът не е неочакван. Знаете, че миналото лято не направихме коалиция, тъй като е ясно, че механичният сбор на партии отблъсква избиратели и в двете формации. В началото на кампанията направихме проучване. Видя се, че заради събирането ни – около 10% от избирателите на ПП се отказват да гласуват за партията, а от ДБ се отказват около 20% . Ако правехме тактическа сметка, най-вероятно трябваше да се явим по отделно, но не беше това целта. България беше на пети избори. Страната е в много, много тежка криза”, допълни Василев.

ПП-ДБ остават на категорична позиция – няма да подкрепят правителство на ГЕРБ под никаква форма, уточни Василев.

Говори се все едно България е софра и трябва да си разделим баница, но не е така. След всеки компромис България свършва с национална катастрофа”, поясни съпредседателят на ПП.

Ако се стигне до втория мандат вторите са готови да поемат отговорност и да опитат да съставят правителство. „Със сигурност ще предложим правителство с ясна посока на движение и тогава ще видим партиите, които искат да я подкрепят”, каза още той.

Преди да говорим за правителство, трябва да уточним в каква България искаме да живеем. Хората емигрираха от България не заради един човек. Начинът, по който обществото е построено не им харесва. Искат да живеят в европейско общество”, заключи представителят на ПП-ДБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Жабоко
    Добре де Бойко, толкова ли е силен натискът от онуй посолство. Не виждаш ли че тези хора те мразят е малко, те те презират а ти излизаш и говориш,, аз съм им приятел,, Що ни тласкаш към Вазраждане Опитай със ДПС, БСПи ИТН пък що не се о ърнеш и към Костадинов. Той говори много но е уме и със малко отстъпки във и ето на родона би бил добър пратнйор. Бе ти със Волен се разбра и искара пълен мамдат а Волен си беше много по луд и по гплям русофил от Коцето. Пък ако толкова ти извива ръцеъе от Козяк излез и ни кажи Един съвет: не се унижавай и не се съюзявал със тези дори и по принуда, ние твоите избиратели не искаме това. ЩЕ НИ ЗАГУБИШ
  • -5
    2
    Псико
    Това диипфейк на Ахмет Доган ли е или диипфейк на Гейлорд от АНАЛизирай това. Две годишните можеш да ги излъжеш , но ЕУРОПА в Република България не ЗНАЧИ ЖИВОТ ПО ЕВРОПЕЙСКИ , а ПО ГЕЙСКИ. ЕДНА МИНИМАЛКА ОТ 780СТИГА ДО НИКЪДЕ.
  • -5
    1
    Който и да е
    Несъставяне на правителство, също.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари