Тошко Йорданов: Настъпи зверска паника, Борисов направи тази коалиция, за да се оварди

3
Не са си простили. Страхът от възмездие ги събра. Лицемерието е отвратително на високо ниво в българския парламент, заяви депутатът от ИТН
Не са си простили. Страхът от възмездие ги събра. Лицемерието е отвратително на високо ниво в българския парламент, заяви депутатът от ИТН Снимка: БТА

Не са си простили. Страхът от възмездие ги събра. Лицемерието е отвратително на високо ниво в българския парламент, заяви депутатът от ИТН

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов направи анализ на проекта на бюджет, представен от финансовия министър Асен Василев, като заяви, че "със счетоводни врътки се опитват да извадят 1,5 милиарда лева от енергетиката, за да му излезе на Асен Василев, на хартия, дефицитът от 3%".

"Г-н Трифонов е прав, това е счетоводен бюджет на хартия, който ще го плащаме всички ние отново. Асен Василев заяви публично, че ще се опита да направи 3% дефицит и се опитва да го докара на хартия, а вътре има "счетоводни врътки". Първо изгребва дивидентите на всички държавни дружества, това е опасно, ще станат неконкурентоспособни, някои от тях може да фалират. От енергетиката са изпратили хора и натискат одиторите да си променят одитния доклад", обясни депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов в "Денят ON AIR".

Той сподели, че от ИТН са имали сериозни съмнения относно Кирил Петков и Асен Василев още преди да направят правителство с тях.

"В предния парламент от трибуната ние изнесохме данни, че Петков е двоен гражданин и за Василев - за едни съмнителни бизнес практики. В процеса на работа установихме, че този човек не става за финансов министър. Това е едната причина, заради която напуснахме в прав текст правителството. Престъпление е от страна на ГЕРБ, че с техните гласове отново са поверени финансите в ръцете на този човек", коментира Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи от парламентарната група на ГЕРБ не са щастливи от съставената "коалиция". "Настъпи зверска паника, Борисов задвижи всички дела, които всички знаем, че висят във въздуха от две-три години, в желанието да се оварди, направи тази коалиция", заяви депутатът от ИТН.

Относно специалната комисия, която трябва да разгледа исканията за сваляне на депутатски имунитети, Йорданов коментира: "Тази комисия дори не е заработила, те не си избират председател, постоянно блокират тази дейност. В този цирк няма да участваме и двамата не трябва да имат имунитети", допълни той.

Запитан кой е назначил Борислав Сарафов, той отговори, че е бил избран по всичките възможни правила.

"Въпросите се задават предварително. Когато три години обясняваш, че съдебна реформа означава махането на Иван Гешев, без да помислиш и милиметър напред какво ще последва, това ли е най-големият проблем", попита той.

По думите на Тошко Йорданов назначаването и махането на Иван Гешев е било "политическо".

"Сега установиха, че прокуратурата не е формирана. Докато бяхме коалиция с тях, настояхме да направим някакви неща, защото някой трябва да направи нещо практично. Днес предложихме три неща - главният прокурор да няма повече от двама заместници, второто - да се създадат общи събрания във всички прокуратури, има го в съда, третото, което беше бухалката досега в прокуратурата, е да се забрани командироването на прокурори", сподели той.

Относно темата за конституционната реформа, Йорданов заяви, че се е заформила "тройна коалиция." "Мисля, че това е дъвка за пред хората, ДПС унижават по някакъв начин "Продължаваме промяната", влизайки в конституционната реформа", каза още депутатът от ИТН.

"Не са си простили. Страхът от възмездие ги събра. Лицемерието е отвратително на високо ниво в българския парламент. Изглеждаме смешни в очите на нашите европейски партньори. Кандидатът за български комисар трябва да е българска кандидатура, на държавата. Ние предлагаме две, защото нямаме единна кандидатура, защото държавата ни има две партии, които управляват заедно, но ги е срам да кажат, че управляват заедно", коментира Тошко Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари