Повече от 500 флаера раздадоха на ГКПП "Дунав мост"

1
Флаерите с призив шофьорите да пазят живота бяха на български и преведени на още 13 езика
Флаерите с призив шофьорите да пазят живота бяха на български и преведени на още 13 езика Снимка: Областна администрация - Русе

Флаерите с призив шофьорите да пазят живота бяха на български и преведени на още 13 езика

Повече от 500 флаера с призив към шофьорите да пазят своя живот и този на останалите в движението бяха разпространени през последното денонощие сред влизащи в страната през ГКПП „Дунав мост“ при Русе. Инициативата е на Областната администрация в крайдунавския град, а нейното изпълнение стана възможно с помощта на Гранична полиция. Флаерите бяха на български и преведени на още 13 езика. Сред тях са английски, френски, немски, испански, румънски, турски, гръцки, украински, хърватски, чешки, албански, сръбски и полски.

Инициативата е по повод Деня за безопасност на движение по пътищата – 29 юни. Според заместник областния управител Детелина Ачева подобни инициативи са необходими, защото провокират вниманието на гражданите по един много наболял за обществото проблем. „В основата на предотвратяването на пътните инциденти е нашето поведение. Нека бъдем по-толерантни на пътя и да покажем разбиране към останалите участници в движението“, коментира Ачева.

От началото на годината до днес в Русенско са регистрирани 508 катастрофи, при които 214 души са били ранени, а 13 са загинали. Тежките произшествия са 172, сочи статистиката на Областната дирекция на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    До 1, за чуждицата
    Ама̀н - изразяване на досада, отегчение, раздразнение, дума от арабски в турския език, а “аман-заман” е разбираемо на хинди значеща: просещ милост, пощада, прошка.
  • 3
    1
    Педант
    Флаери... Аман от чуждици! Българската дума е "листовка".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари