Пострадала при катастрофата в Испания българка излезе от кома

0
На 14 юли при катастрофа между джип и тир на магистрала близо до Мадрид три българки издъхнаха на място
На 14 юли при катастрофа между джип и тир на магистрала близо до Мадрид три българки издъхнаха на място

"50-годишната Нешка Годумова, която пострада тежко при катастрофата в Испания, е излязла от кома", каза кметът на община Неделино Боян Кехайов.

Годумова бе в критично състояние, но лечението й повлиява положително. Подобрява се състоянието и на другата жена, която пострада Фанка Бодурова, съобщава радио „Дарик".

И двете са в болнично заведение в Мадрид, след като бяха преместени преди седмици от болницата в Саламанка.

"В момента при Нежка е и нейният съпруг. Лечението продължава, надяваме се на добри новини", коментира още Кехайов.На 14 юли при катастрофа между джип и тир на магистрала близо до Мадрид, Бисерка Ковачева и Милена Михайлова издъхнаха на място, а Светла Карамитева починала по-късно в болницата. Те бяха погребани в края на юли в родният си град.

Жените са заминали за Испания, като сезонни работници, за да берат ягоди. Загиналите оставиха шестима сираци. Кметът на община Неделино Боян Кехайов, получи благодарствено писмо от консулството в Испания, за добрата работа и сътрудничество в този тежък момент.

"Бих искал да отправя своята сърдечна благодарност за отличното сътрудничество, проявената от Вас отговорност и безкористно оказаното съдействие на посолството на Република България в Мадрид във връзка с трагичния инцидент в град Авила от 14 юли 2016 г. Проявените от Вас съчувствие и човечност са безценен пример за това как може да живее човек в гражданско общество, въпреки несгодите и трудностите на днешното време", се казва в част от писмото на консулството

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари