Българки загинаха в жестока катастрофа в Испания

0
Четири гурбетчийки от Неделино са загинали, а още три са тежко ранени, като едната е в кома
Четири гурбетчийки от Неделино са загинали, а още три са тежко ранени, като едната е в кома

4 жени от Неделино са загинали, а още три са тежко ранени при катастрофа в Испания.

Инцидентът е станал на магистрала, на 120 км от Мадрид около 17 часа българско време снощи. 11 българки снощи са се прибирали към квартирите си в Авила от работа с микробус. Работничките са извозвани с три буса и една кола, но на влизане в магистралата, единият бус е бил пометен от камион. Две от жените във возилото - на 42 и 39 години, загиват на място, а третата няколко часа след инцидента. Четвъртата жена е издъхнала тази сутрин. Останалите са транспортирани в болница в Авила и Саламанка, съобщи Канал 3.

Четеритте жени живеят в един квартал над църквата в центъра на Неделино. За починалите е потвърдено от работещи в кампуса хора от Неделино. Там има около 80 души. За катастрофата е потвърдено от нашето посолство в Испания.

По данни на кмета на Неделино Боян Кехайов тежко ранени са три жени, едната от които е в кома. Починалите жени - Светла, Милена и Бисерка оставят всяка по двете деца сираци. Те отишли на гурбет в Испания да берат ягоди, а мъжете им останали в Неделино. В родопския град хората са в шок. Кметът свиква днес извънредно заседание, за да се окаже помощ на семействата. Ако трябва ще събираме и пари, жените са осигурени и първо ще видим какво ще поеме като разходи работодателя, каза Кехайов. Общината ще обяви и ден на траур.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари