Постоянен арест за задържания с наркотици при полицейската акция в Русе

0
Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 50-годишния Г. К
Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 50-годишния Г. К Снимка: Dunavmost

Задържаният при акцията на входа на Русе срещу наркоразпространението остава в ареста  

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонениезадържане под стража“ по отношение на 50-годишния Г. К., привлечен като обвиняем за това, че на 23.06.2022 г. без надлежно разрешение държал с цел разпространение 55 гр. метамфетамин, съобщиха от пресцентъра. 

Адвокатът на обвиняемия пледира, че не е налице обосновано предположение, че именно Г. К. е извършителят на това престъпление, а не някой от другите двама в „БМВ“-то, в което е открито наркотичното вещество. Според прокурора, точно обвиняемият е посочил на полицаите къде е бил скрит метамфитамина.

Окръжен съд - Русе счете, че към този ранен етап от разследването са събрани достатъчно данни, от които може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Повдигнатото на Г. К. обвинение е работно, а от разкриване на престъплението до настоящия момент са изминали едва 4 дни и тепърва ще се събират и прецизират доказателства. Според съда, предвид многократните осъждания на обвиняемия, едно от които за същото деяние, е налице реална опасност той да се укрие и извърши друго престъпление. Поисканата от защитата мярка „домашен арест“ би била нецелесъобразна, предвид данните, че е извършвал наркоразпространение от дома си.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се взема мярка за неотклонениезадържане под стража“ по отношение на Г. К., може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари