Пороен дъжд удави Истанбул

0
Проливен дъжд, който се изля вчера в Истанбул, причини наводнения и повреди на различни места в мегаполиса
Проливен дъжд, който се изля вчера в Истанбул, причини наводнения и повреди на различни места в мегаполиса Снимка: БГНЕС

Проливен дъжд, който се изля вчера в Истанбул, причини наводнения и повреди на различни места в мегаполиса

Дъждът е наводнил помещенията, където се провежда международното Истанбулско биенале за съвременно изкуство, което бе открито на 26 септември т.г., информираха турски медии, предаде БТА.

Редица произведения на изкуството са били повредени от течащата вода от покрива. Водата е заляла няколко галерии.

Посочва се, че близо 200 кв. м, където се намират две галерии, една арт инсталация и няколко изложби, са били наводнени.

В същото време служителите в биеналето са реагирали незабавно. Част от повредените произведения, главно фотоси, са били пренесени в складовете.

Представители на биеналето и галеристи, заедно с адвокати, са обследвали наводнените помещения и повредите.

Валията на Истанбул Давут Гюл в изявление в личния си акаунт в социалната мрежа Екс съобщи, че се очакват поройни валежи в много райони на мегаполиса около Босфора. Той предупреди гражданите да бъдат внимателни, да не излизат с личните си автомобили в трафика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари