Полша няма да приема повече бежанци

0
Новото правителство на Полша няма да приема мигранти по квотите, определени от ЕС
Новото правителство на Полша няма да приема мигранти по квотите, определени от ЕС

Новото правителство на Полша няма да приема мигранти по квотите, определени от ЕС без уверения за сигурността на страната след нападенията в Париж, съобщи новоизбраният министър по въпросите, свързани с ЕС, Конрад Симански, цитиран от вестник The Warsaw Voice.

„Решенията на ЕС, които ние критикуваме, за заселването на бежанците и мигрантите из целия Съюз са част от задължаващото европейско законодателство. Н изправени пред трагедията в Париж, не виждаме причини да го уважаваме“, смята Симански. „Полша трябва да запази пълен контрол над границите си, както и над своята политика за даване на убежище“, смята той. 

„Атаките в Париж означават, че трябва да направим дълбока ревизия на европейската политика. Трябва да приемаме бежанци единствено ако имаме гаранции, че са безопасни. Това е ключово условие и днес въпросителен знак е поставен до него в цяла Европа, добави той. 

Междувременно новият външен министър на Полша Витолд Вашиковски обяви, че Европа трябва „да се отнася по друг начин с Мюсюлманското общество, живущо в Европа. То мрази континента и иска да го разруши“. Полша досега е приела около 200 сирийски християнски бежанци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари