Полицията в Кабул напусна базите и участъците си

0
Афганистан вече е под контрола на талибаните
Афганистан вече е под контрола на талибаните Снимка: ЕПА / БГНЕС

Афганистан вече е под контрола на талибаните

След завземането на столицата на Афганистан от бойци на талибаните, местните правоохранителни органи отказаха да работят и да изпълняват задълженията си. Това съобщи източник на РИА Новости, цитирана от Факти.бг

Полицията в Кабул напусна базите и участъците си“, каза източникът на агенцията. По-рано представители на талибаните обявиха завземането на цялата територия на Афганистан. Бунтовниците пристигнаха в президентския дворец в Кабул за разговори с държавните лидери за прехвърляне на властта. След това президентът на републиката подаде оставка и страната започна да формира временно правителство.

По време на нашествието си талибаните освободиха стотици опасни затворници от затвор край Кабул, който се счита за най-големия в страната. Освободените терористи и убийци масово се отправят към столицата. В същото време местните жители започнаха да напускат града, което предизвика мащабни задръствания по пътищата.

Междувременно стана ясно, че Москва не планира да евакуира посолството си в Кабул, докато талибанските бойци са пред портите на афганистанската столица, предаде Франс прес, като цитира изявление на Замир Кабулов, представител на руското външно министерство.

„Не е планирана никаква евакуация", заяви Кабулов пред Интерфакс, като подчерта, че поддържа пряка връзка с руския посланик в Кабул. Сътрудниците на посолството продължават да работят спокойно, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари