Полицията обезсмисли протеста на русенци

18
В знак на недоволство те решиха да блокират кръстовището изцяло, като седнаха на пътното платно и продължиха да скандират исканията си за оставки
В знак на недоволство те решиха да блокират кръстовището изцяло, като седнаха на пътното платно и продължиха да скандират исканията си за оставки Видео: Русе Медиа

Протестиращите в Русе тази вечер затвориха кръстовището на "Олимп", за да заявят отново исканията си за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Те очакваха да ги чуят много хора, тъй като блокадата бе планирана за час пик в 18.30 часа.

Както и на останалите кръстовища, които бяха затваряни от протестиращите, това се правеше поетапно, за да не се създава излишно напрежение сред шофьорите. Малко след началото на акцията обаче стана ясно, че участниците в нея няма пред кого да протестират. Полицията затвори достъпа до кръстовището от всички страни, като пренасочваше автомобилите по алтернативни маршрути.

Така в един момент кръстовището се оказа празно, а на него бяха само протестиращите. Те пък изразиха недоволството си от действията на силите на реда, тъй като им попречили да изразят позицията си пред останалите русенци и така обезсмислили протеста им.

Накрая те решиха да блокират кръстовището изцяло, като седнаха на пътното платно и продължиха да скандират исканията си за оставки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари