Полицаи пазят от терористи без патрони в оръжията

0
Те са получили нареждане да не държат пълнителите в автоматите
Те са получили нареждане да не държат пълнителите в автоматите

Снимка, публикувана от германския вестник "Кьолнер Щад Анцайгер", показва как привидно тежко въоръжени полицаи охраняват коледен базар в Кьолн, но без автоматите им да са оборудвани в пълнители. 

Вместо да държат картечните си пистолети Heckler & Koch MP5 готови за действие, заснетите полицайки на базара в Рудолфплац съхранявали пълнителите в джобовете на бронежилетките, пише OFFNews.

От полицията заявяват, че това не отговаря на изискванията, според които оръжията на служителите, охраняващи входовете на коледните базари, трябва да са готови за стрелба. Държането на пълнителите в джоб не е достатъчно за бърза реакция, признават силите на реда.

Полицай от Кьолн опита да защити колегите си във Фейсбук, като написа, че те са получили нареждане да не държат пълнителите в автоматите. Твърдението му бе отхвърлено като невярно от ръководството.

Припомняме, че на 19 декември терорист се вряза с камион в коледен базар в Берлин и уби 12 души. Той успя да избяга от Германия и по-късно бе убит при престрелка в Милано. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари