Още ракети и леки картечници от Германия са пристигнали в Украйна

1
Берлин възнамерявал да предостави на Киев и 2000 ръчни гранатомета
Берлин възнамерявал да предостави на Киев и 2000 ръчни гранатомета

Нова доставка на оръжия от Германия, включваща ракети и леки картечници, е пристигнала в Украйна, предаде ДПА, като се позова на украински правителствени източници.

Според тях пратката включва около 1500 ракети "Стрела" от клас "земя-въздух", сто бройки леки картечници MG3 и 8 милиона патрона за леки стрелкови оръжия. Смята се, че освен това Германия е доставила на украинската армия медицински материали, към 350 хиляди хранителни дажби и 50 линейки, посочи ДПА, цитирана от БТА.

ТАСС цитира съобщение на ДПА от сряда, че Берлин възнамерява да предостави на Киев 2000 ръчни гранатомета от складовете на Бундесвера. За целта германското министерство на отбраната е поискало съответното разрешение от федералния съвет за национална сигурност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Свети Унуфри
    Нацисти подкрепят нацисти.
  • 6
    1
    въпрос до Германия
    Защо наливате масло в огъня? Действайте за мирно решение на конфликта, а не като през ВСВ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари