Полицаи откриха наркооранжерия в Шумен

0
Оранжерията била изградена в бетонен напоителен канал край квартал „Мътница“
Оранжерията била изградена в бетонен напоителен канал край квартал „Мътница“

Двама са задържани в РУ - Шумен. Над 17 кг канабисови съцветия са иззети в симеоновградско село

Служители на РУ - Шумен разкриха наркооранжерия, изградена в бетонен напоителен канал в гориста местност край шуменския квартал „Мътница“.

Работата на криминалистите започнала след получен сигнал, че мъж от областния град отглежда канабисови растения. Криминалистите влезли в дирите на двама шуменци, на 32 и 21 години. В късните следобедни часове в неделя 32-годишният бил задържан до оранжерия в кв. Мътница, оборудван с инструменти и препарати за обогатяване на почвата. При извършения оглед било установено, че той полагал грижи за растения от вида на конопа в изградена от него оранжерия в коритото на напоителен канал. Мъжът отглеждал 49 растения в различен стадий на растеж - между 1,20 и 2,20 м. В рамките на оперативните действия е задържан и 21-годишният му помагач.

Извършени са претърсвания на три адреса, обитавани от двамата.

От жилището на 21-годишния е иззет буркан с около 15 г суха тревна маса, по негови данни – марихуана, а у 32-годишния шуменец, криминално проявен и осъждан за държане на наркотици - около грам от дрогата. Предстои иззетите вещества да бъдат изследвани в лаборатория.

Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на прокурор от РП - Шумен.

Над 17 кг канабисови съцветия иззеха полицаи от Харманли и Димитровград. Вчера, в условията на неотложност, служителите извършили претърсване и изземване в частен дом в симеоновградското с. Константиново. На различни места в дома, обитаван от баща /72г./ и син /36г./, са намерени опаковани в пликове 7,5 кг конопени съцветия, както и 11 добре обгрижвани растения. При последвали действия в жилището на сина в Димитровград са иззети още 9,7 кг канабисови съцветия. По случая е образувано досъдебно производство, двамата са задържани до 24 часа. Работата продължават криминалисти от РУ -Харманли. Междувременно още 14 саксии с растения от рода на конопа конфискували криминалисти в димитровградското с. Долно Белево. Нарконасажденията, високи към 90 см, са открити от служителите на реда в гориста затревена местност до реката. Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари