Полицай от ГКПП "Дунав мост" при Русе осъди прокуратурата заради обвинение за подкуп

4
Мъжът е осъдил прокуратурата за 25 хил. лв. обезщетение заради обвинение, че е взел подкуп на стойност 1.20 лв.
Мъжът е осъдил прокуратурата за 25 хил. лв. обезщетение заради обвинение, че е взел подкуп на стойност 1.20 лв. Снимка: Investor.bg

Полицаят завежда иск за 70 хил. лв. Присъдени са му обаче 25 хил. лв.

Полицай е осъдил прокуратурата за 25 хил. лв. обезщетение заради обвинение, че е взел подкуп на стойност 1.20 лв., съобщи Defakto. Служителят на МВР получава обвинения след акция на дирекция "Вътрешна сигурност" срещу корупцията на граничния пункт "Дунав мост" при Русе през 2011 г. Според прокуратурата тогава вместо на провери камион, влизащ в България, той се качил в кабината и си взел от хладилника кутийка газирана безалкохолна напитка на стойност 1.20 лв.

Заради разследването на служителя е отнет достъпът до класифицирана информация. Той е преназначен на друга длъжност, води се и дисциплинарно производство срещу него наред с наказателното дело. Самото разследване продължава чак до 2015 г., когато е прекратено с мотив за липса на доказателства. След обжалване е посочена друга причина – липса на извършено престъпление.

Полицаят завежда иск за 70 хил. лв. Присъдени са му обаче 25 хил. лв.

От материалите по делото става ясно, че акцията на МВР от 2011 г. е широко разгласена. Тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов обяснява, че са арестувани общо 14 гранични полицаи, които били следени няколко месеца. По думите му те прибирали малки суми, но го правели системно.

За присъди обезщетение русенският съд посочва, че разследването срещу полицая е продължило необосновано дълго – почти пет години и освен това е за евентуално престъпление с маловажен предмет. Освен това липсват годни доказателства за извършването му и в крайна сметка производството е прекратено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари