Румънец, карал камион с 3,25 промила, получи условна присъда от съда в Русе

0
Присъдата е една година и шест месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, глоба в размер на 700 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години и шест месеца
Присъдата е една година и шест месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, глоба в размер на 700 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години и шест месеца

Той сключи споразумение с прокуратурата, с което се призна за виновен

Дежурен състав на Районен съд – Русе разгледа споразумение, сключено между прокуратурата и защитника на румънския гражданин В. К., с което последният се признава за виновен в това, че на 29.11.2021 г. управлявал товарен автомобил „Сканиа“ с концентрация на алкохол в кръвта 3,25 на хиляда.

След като докладва текста на внесеното от прокурора споразумение, съдът предложи същото да бъде изменено по отношение на наказанието лишаване от свобода, което да бъде увеличено от една година на една година и шест месеца. Страните по делото се съгласиха и обвиняемият прие да изтърпи следните наказания: една година и шест месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, глоба в размер на 700 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години и шест месеца.

Чрез назначения преводач от румънски на български език и обратно, 60-годишният обвиняем заяви, че се признава за виновен, съгласен е със споразумението и го е подписал доброволно. Районен съд – Русе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри. Същото има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари