Задържаха граничен полицай, пропускал през "Дунав мост" - Русе хора без сертификати

9
Служителят на реда вземал за тази "услуга" по 30 евро
Служителят на реда вземал за тази "услуга" по 30 евро Видео: NOVA

56-годишен граничен полицай с инициали Г.С.Д. е задържан, след като е установено, че е взимал подкуп за пропускане на лица без зелени сертификати на ГКПП "Дунав мост".

Това стана ясно по време на брифинг на Окръжна прокуратура-Русе.

За да пропусне лица без зелени сертификати и за това, че той не е насочвал хора за насрочване на тест за COVID-19, е получил облага от 30 евро. Тези пари са намерени при обиск, били са укрити в униформата му. В друга негова униформа в жилището му са намерени още пари. В дома му са намерени около 250 евро. Общата стойност на намерение пари е около 400 евро”, заяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Преди няколко месеца СЗО уведоми за нов щам на коронавируса, който се разпространява много по-бързо от предишните и може да заразява и деца. Тогава се получи информация за български граждани, които са били позитивни, но през по-голяма част от времето са били в чужбина. Беше установено, че тези лица или част от тях са влезли през „Дунав мост”. По същото време получихме информация, че при тях има установени корупционни практики и се пропускат лица без сертификат и не се изискват тестове”, посочи комисар Христо Христов.

Разследването е било възложено на следователи от Окръжна прокуратура - Русе.  „След това възложихме на Вътрешна сигурност на МВР да извърши оперативни действия, при които да се провери първоначалната информация. В последствие преценихме, че има налице достатъчно доказателства и служителят на „Гранична полиция” беше задържан”, посочи още Христов.

Около 18:30 часа вчера са постъпили данни за извършено корупционно поведение на служител на ГКПП „Дунав мост”. „Бяха предприети действия по установяване и задържане на служителя непосредствено след получена облага. Беше уведомена незабавно Окръжна прокуратура, бяха извършени следствени действия. В следствие на това са установени и иззети веществени доказателства. Работата по случая продължава”, посочи Христо Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    12
    Тони
    Колко по 30 евро вземал
  • 3
    11
    Батрамбо
    Браво , сега света е едно по-сигурно място.
  • 18
    10
    до тъпия каскет Гошо
    Ей мамул рошав, не знам Гошо ли си от хотел Шанс ли си кога ще разследвате кражбите за милиони на Айшето и Киро от Медиката.
  • 23
    9
    Чефо
    30 евро....ама вие сериозни ли сте...
  • 14
    8
    джони
    ха-ха, абе баце, сега е 2022 год.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари