Полицай е видял как Стефан Шекеров пали буса на жандармерията

1
Съдът остави Шекеров в ареста, ще пропусне раждането на детето си
Съдът остави Шекеров в ареста, ще пропусне раждането на детето си Снимка: БТА

Съдът остави Шекеров в ареста, ще пропусне раждането на детето си

Полицай е видял как Стефан Шекеров пали буса на жандармерията и след това го е задържал. Това стана ясно в Софийския градски съд.

Там от прокуратурата поискаха Шекеров да остане за постоянно в ареста. Изтъкнаха, че има пряк очевидец на палежа, който не е изпускал от поглед Шекеров, предаде 24 ЧАСА

Той отрече да е палил буса. "На същия ден, 16 ноември, съпругата ми имаше рожден ден. Реших да ѝ взема подарък от центъра. Така стана, че попаднах в протеста. Нещата ескалираха и виждах, че няма как да присъствам на подобно нещо и че ще си тръгвам.

Качих се на църквата "Св. Седмочисленици" на превозно средство. Стигнах до "Граф Игнатиев" и там ми казаха да изчакам. Жандармерист ми направи знак, че мога да мина. Той ми каза: "Момче, дай си документите". Поиска да отида при тях и се започна бой. Няколко човека ми хвърлиха вината - "Ти ли палиш". Караха ме да се подписвам, вместо да ме прегледат. Не съм хвърлил и прашинка към този бус. Аз, дето се вика, сега се научих печката да си паля. Искам по-лека мярка и да видя как се ражда детето ми. Как ще му кажа един ден, че съм бил в ареста, когато се е раждало? Аз това не мога да си го представя", каза пред съда Стефан, чиято съпруга е бременна в 9-ия месец.

Съдът го остави в ареста. Шекеров може да обжалва пред Софийския апелативен съд. Ако бъде признат за виновен за палежа, Шекеров може да получи от 3 до 10 години затвор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Историята се повтаря ...
    Документ оневинява окончателно Маринус ван дер Любе за пожара на Райхстага в Берлин през 1933 година, съобщи DPA. В архивите на съда в Хановер е открита нотариално заверена декларация от 1955 г. от бивш член на Националсоциалистическата партия, от която става ясно, че Ван дер Любе е пристигнал пред сградата, когато тя вече е била обхваната от пламъците, предаде БНР.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари