Фоторепортер, осъдил СДВР: Милиционерска простотия!

0
Веселин Боришев с разказ от първо лице за сблъсъка със законовите укази
Веселин Боришев с разказ от първо лице за сблъсъка със законовите укази Видео: NOVA

Веселин Боришев с разказ от първо лице за сблъсъка със законовите укази

През 2019 година по време на серията от протести в центъра на София срещу назначаването на Иван Гешев за главен прокурор фоторепортерът Веселин Боришев бива арестуван.

Аз бих го определил като милицинерска простотия. Това че съм фоторепортер няма нищо общо със задържането ми, въпреки че някои твърдяха противното. Заради протестите имаше огромно струпване на полиция в центъра на града. Без да съм на работа, излязох от дома си и отидох до близък магазин, от който си купих алкохол. Седнаха на една пейка и малко по-късно в района се изсипаха множество полицейски служители. Естествено, извадих телефона си, за да направя снимка. Това предизвика вълна от недоволство сред полицаите, така и ме арестуваха”, разказа Боришев в ефира на NOVA.

Фоторепортерът получава и обвинения за дребно хулиганство, по които е признат за невинен.

Твърдяха, че съм бил пиян, агресивен. Може би изминаха 4-5 часа от задържането ми. Бяха арестуван, заради указ за борба с дребното хулиганство, издаден през далечната 1963 година. Не виждам как това нещо може да работи”, допълва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари