Политолог: Много хора се опитват да омаловажат темата за Северна Македония

0
По думите на Теодора Генчовска премиерът Кирил Петков е обещал България да вдигне ветото за Северна Македония
По думите на Теодора Генчовска премиерът Кирил Петков е обещал България да вдигне ветото за Северна Македония

По думите на Теодора Генчовска премиерът Кирил Петков е обещал България да вдигне ветото за Северна Македония

Управляващата коалиция вече се състои от три партии. "Има такъв народ" напуснаха, а външният министър в оставка е от тяхната квота. Теодора Генчовска, заяви че спрямо Северна Македония се води паралелна политика. По думите на Генчовска премиерът Кирил Петков е обещал България да вдигне ветото за начало на преговори на западната ни съседка за присъединяване към ЕС до края на юни.

Според политологът Сергей Петров много хора в публичното пространство умишлено се опитват да омаловажат темата Северна Македония, а тя е чувствителна за българите:  Ето какво заяви той по БНР

"Северна Македония е изключително важен въпрос за българските граждани масово и хората искат да чуят ясни решения за проблемите. А те проблемите далеч не са свързани с вписването на българското малцинство в конституцията им, а с българофобията, която от години се шири в образователната система на Северна Македония, както и в целия културно-исторически живот на страната."

От ГЕРБ внесоха днес вота на недоверие към правителството, а от ИТН, ДПС и "Възраждане" изразиха подкрепа. Според Сергей Петров ни очакват предсрочни парламентарни избори през есента, защото управляващата коалиция няма все още достатъчно народни представители:

"Към момента, ако няма интересни прегрупирания преди гласуването, изглежда че ни очакват нови избори. Това показва простата математика."

Политологът е на мнение, че от първия ден на кризата с украинските бежанци правителството не се справя, а борбата на "мускули" изнасят основно добри хора, организации и местните общности на украинците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари