Политическите сили в Ценово се договориха за евровота

0

Общо десет ще са избирателните секции в община Ценово за предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент.

Това стана ясно по време на проведените консултации на лидерите на парламентарно представените политически сили при кмета на общината д-р Петър Петров.

Само в общинския център са предвидени две секции, а в останалите населени места ще има по една. Съставите в пет от секционните комисии ще се състоят от девет души, а в останалата половина ще са по седем члена. „При подадени заявления имаме готовност да сформираме и подвижна секция“, сподели секретарят на общинската администрация Мария Найденова. Въпреки че беше потвърдил участието си от консултациите отсъстваше представителят на Реформаторския блок.

Представителите на партиите след известни уговорки и отстъпки се договориха за ръководствата и членовете на секционните комисии. Политическите лидери единодушно решиха мястото на Реформаторския блок в избирателната комисия да бъде предоставено на една от големите политически сили и по този начин да се окомплектоват съставите на комисиите и да се избегнат проблеми в изборния ден. Според изискванията списъците с имената на избирателите вече са предоставени по населени места, публикувани са в сайта на общината и всеки може да провери дали фигурира в тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари