„Полегнала е Тодора” - българската следа на „Оскари”-те

0
Песента от родния ни фолклор звучи в един от фаворитите за най-добър филм
Песента от родния ни фолклор звучи в един от фаворитите за най-добър филм Видео: NOVA

Песента от родния ни фолклор звучи в един от фаворитите за най-добър филм

България отново е част от голямата игра на Холивуд. С музика и документалистика страната ни присъства на най-бляскавото събитие в света на киното. Песента „Полегнала е Тодора” в изпълнение на „Мистерията на българските гласове” звучи в началото на лентата „Баншите от Инишерин”, която има девет номинации за „Оскар”, информира NOVA.

Легендата разказва, че режисьорът Мартин Макдона се влюбил в „Полегнала е Тодора”, след като я чул по радиото и поискал от екипа си да открие кой държи правата за песента.

Пробив тази година прави и световноизвестният каскадьор Тодор Лазаров – Джуджи, но този път като продуцент на филма „RRR”. Лентата, която вече има „Златен глобус”, е номинирана в категорията за най-добра оригинална филмова музика. Любопитен детайл е, че част от лентата е заснета пред резиденцията на украинския президент Володимир Зеленски преди началото на руската инвазия.

Христо Грозев е човекът с ключова роля във филма „Навални” - документалната история за руския опозиционер и критик на Путин. Алексей Навални плати за политическите си позиции със свободата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари