Филмът „Уроците на Блага” спечели престижна награда

1
Страхотната новина съобщи режисьорът Стефан Командарев
Страхотната новина съобщи режисьорът Стефан Командарев Снимка: Stephan Komandarev / Facebook

Страхотната новина съобщи режисьорът Стефан Командарев

Филмът "Уроците на Блага" бе отличен с голямата награда на журито на Festa del Cinema di Roma,

Страхотната новина съобщи режисьорът Стефан Командарев:

Осемнадесетото издание на „Римския филмов фестивал“, който е официално признат от Международната федерация на асоциациите на филмовите продуценти FIAPF, се провежда от 18 до 29 октомври. Категорията, в която се състезаваше нашият „Уроците на Блага“, заедно с още 17 международни филма, бе „Конкурс за прогресивно кино – визии за света на утрешния ден“.

Организатор на „Римския филмов фестивал“ е “Fondazione Cinema per Roma”. Артистичен директор е Паола Маланга, журналист и филмов критик, един от основателите на списание “Duel” и един от основните сътрудници на “Dizionario dei Film” (“Речник на филмите”) на Паоло Мерегети, автор на известни есета за някои на големите автори на световното кино и зам.-директор на “Rai Cinema”.

Това е поредното признание за екипа на "Уроците на Блага", след като спечели голямата награда на престижния фест в Карлови Вари. На същия форум Ели Скорчева грабна приза за най-добра актриса в главна роля.

Филмът е българската номинация за "Оскар".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари