Раздадоха наградите "Оскар"

0
Водещият на 90-ата церемония за връчване на наградите Оскар Джими Кимъл откри шоуто с шега
Водещият на 90-ата церемония за връчване на наградите Оскар Джими Кимъл откри шоуто с шега

Водещият на 90-ата церемония за връчване на наградите Оскар Джими Кимъл откри шоуто с шега.

Той препоръча тази година всеки, който си чуе името, да не бърза да става, а да изчака няколко минути. Така той иронизира гафа от миналата година, когато бе сбъркано името на филма победител и бе обявено, че това е "Ла Ла Ленд", вместо "Лунна светлина". Миналата година грешката бе предизвикана от връчването на погрешен плик с име в него от разсеян служител на връчващите наградата Фей Дънауей и Уорън Бийти, съобщава БНТ.

В речта си обаче Кимъл посвети голямо време на скандала за сексуални посегателства, свързан с продуцента Харви Уайнстийн. Водещият припомни, че от скандала с посегателствата са се родили две движения "MeToo" и "Its time" .

Движенията този път не призоваха за черни облекла на церемонията пред театъра "Долби" в Лос Анджелис. Някои от дамите бяха избрали сини, лавандулово лилави и бели рокли, украсени с кристали и пайети.

Сирия също присъстваше като тема. Режисьорът от сирийски произход Фирас Фаяд, номиниран за филма "Последните мъже в Алепо", каза, че изкуството е по-могъщо от гласовете на Владимир Путин или на Доналд Тръмп. Неговият филм разказва за войната в Сирия и сраженията в град Алепо и хвърля светлина върху дейността на хуманитарната организация "Бели каски", съставена от обикновени граждани, които при всяко нападение се отзовават първи и търсят оцелели по руините хора.

В една от най-оспорваните категории на тазгодишните награди "Оскар", за "Най-добра актриса в главна роля" победител стана Франсис МакДорманд за участието си във филма "Три билборда извън града".

Легендарният актьор Гари Олдман получи първия си "Оскар" в кариерата благодарение на великолепното си превъплъщение в британския министър-председател Уинсън Чърчил във филма "Най-мрачният час".

Гийермо дел Торо грабна "Оскар"-а за режисура! Красивата приказна романтика "Формата на водата" Актьорите Алисън Джани и Сам Рокуел спечелиха награда за най-добра второстепенна роля.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари