Показна акция на МВР заради една шепа орехи

0
Темелков е набеден, твърдят защитниците му, кариерата му е свършена
Темелков е набеден, твърдят защитниците му, кариерата му е свършена

Димчо Темелков вече е осъден, заяви днес на брифинг в Пловдив адвокатката му Зоя Тошкова, същото каза и предишният началник на РПУ в Асеновград Илко Трайков, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Темелков бе задържан с показна шумна акция, бе изведен с белезници от кабинета си пред очите на своите подчинени, а на пресконференция на прокуратурата бе заклеймен като престъпник.

"Когато прочетох в медиите за акцията, си казах - аха, почнаха да ловят продажните полицейски началници, България ще се оправи", каза Зоя Тошкова, известен адвокат от кариерата в Пловдив.

После, обаче, когато вижда обвинението, не вярва на очите си. Димчо Темелков, началник на РПУ Асеновград, е обвинен за това, че не е санкционирал няколко души, крали орехи от общински масив.

За подобно нещо общината издава разрешения, а той е бил подведен от зам.-кмета, че има такова издадено разрешение, но това са подробности, каза още тя.

Само преди дни бившият директор на ОД на МВР Пловдив Пламен Узунов, свален от поста заради пътната обстановка, каза пред медиите, че върху него е имало натиск от страна на депутата от ГЕРБ Методи Андреев да смени няколко души, в това число началниците на полицейските управления на МВР в Асеновград и Първомай.

Двете обвинения нямат нищо общо помежду си, твърдят от прокуратурата, но, според адвокат Тошкова, връзка може и да има. На 5 юли тази година със заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, Димчо Темелков бе награден със специална благодарност за добра работа.

Горе-долу по същото време пак със заповед на министър Бъчварова той става обект на СРС. Адвокат Тошкова цитира Темелков, който и е казал, че е имал съмнения за подслушване.

Имал е съмнения и че нещо се готви срещу него, защото е получавал сигнали за натиск върху други лица да го уличават в несъществуващи деяния.

Медиите вече изнесоха случая с Иван Здравчев, баща на затворник, който е трябвало да свидетелства, че срещу подкуп е осигурил подкрепата на полицейския началник синът му да бъде освободен по-рано. Такива показания все пак не са дадени.

Системата в МВР в момента толерира послушните, казаха и Илко Трайков, и Тошко Делев, бивш полицай от Садово.

Илко Трайков каза, че Димчо Темелков е започнал работа в полицията като патрулен полицай, израснал е в кариерата, бил е най- добрият оперативен криминален работник.Живее в панелка в краен квартал в апартамент от 70 кв.м със семейството си с две деца.

Темелков е набеден, твърдят защитниците му, кариерата му е свършена, той самият е омерзен. Каквото и да стане оттук нататък, той вече е осъден пред обществото. Смачкани са и полицаите от РПУ Асеновград, твърдят те.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари