Очакват се още арести на катаджии във Велико Търново

0
Поводът e злоупотреба със служебно положение и двойна регистрация на камиони
Поводът e злоупотреба със служебно положение и двойна регистрация на камиони Видео: NOVA

Мащабна среднощна акция и арести в КАТ - Велико Търново.

Както ви съобщихме по-рано, задържан е висш служител в отдел "Регистрации". Поводът e злоупотреба със служебно положение и двойна регистрация на камиони.

Акцията е инициирана от Областна дирекция на МВР - Велико Търново, по техен сигнал, заедно с дирекция "Вътрешна сигурност". Служителят е задържан за 24 часа, но не се изключват още арести, според директорът на „Вътрешна сигурност” към КАТ Стефчо Банков, който даде специално телефонно интервю за NOVA.

Има един полицейски служител на ръководен пост в КАТ, който е задържан със заповед за 24 часа. Предстоят множество оперативно-издирвателни мероприятия. Очакват се и други лица, които са съпричастни към схемата, включително и полицейски служители, да бъдат задържани. За регистрация на камиони, които можем да наречем фантоми. Това е основната схема. Фирма в България осъществява регистрацията”, каза още Банков.

По информация на NOVA фирмата се намира във великотърновското село Поликраище. Опитахме се да се свържем със собственика по телефона и на място, но той отказа да говори пред камерата ни.

Регистратурите и гишетата в КАТВелико Търново работят нормално.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари