Показаха лицата от протестите в Русе

0
Пътуващата изложба на БНТ 2 „Новините на зрителите през 2014-та” стигна втората си спирка – Русе.
Пътуващата изложба на БНТ 2 „Новините на зрителите през 2014-та” стигна втората си спирка – Русе. Видео: БНТ Русе

Пътуващата изложба на БНТ 2 „Новините на зрителите през 2014-та” стигна втората си спирка – Русе. В рамките на 2 дни русенци ще могат да видят запомнящи се кадри от най-важните събития, които ние, репортерите на БНТ 2, ви показахме през 2014-та година.

Показваме ви тези кадри, не защото сме черногледи, а защото и ние, и Вие, нашите зрители, преживяхме заедно трагедията, при която 11-годишно момче загина при взрив в Севлиево, наводненията във Велико Търново и региона. Избрахме да ви срещнем и с лицата от протестите. Много от снимките са запечатали недоволството на русенци, което често прерастваше в блокади на пътя Русе-София. Като това на хората от кварталите Средна Кула и Долапите, които настояваха за канализация.

Детелина Каменова: „Ние сме телевизията на хората. БНТ 2 защитиха това, че са новините на хората. Протестите ще продължат, но оптимистимчното е, че ние сме добротворци.”

Ралица Маринова: ”Смятам, че има резултат, не за всички показани проблеми, но поне за една част от тях.”

И затова в изложбата присъства и „добрата новина”, като тази за малката Алехандра, на която помогнахме да се купят орпотедични обувки. В кадрите можете да се познаете и вие, ако посетите и утре Доходното здание. А след това „Новините на зрителите през 2014-та” потеглят към следващата си спирка – Пловдив.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари