Знаково лице на БНТ напуска телевизията

0
Водещият на "По света и у нас" Спас Кьосев става част от екипа на Българската стартъп асоциация
Водещият на "По света и у нас" Спас Кьосев става част от екипа на Българската стартъп асоциация Снимка: БНТ

От утре, 17 февруари, БНТ се разделя с дългогодишния журналист и водещ на централна емисия новини „По света и у нас“ - Спас Кьосев

"На 38 години съм. Половината ми живот мина в Българската национална телевизия! Обичам работата си, обичам БНТ. Но животът е движение. След 18 години в телевизионната журналистика имам нужда от нова кауза, предизвикателства и хоризонти. Избрах да се посветя на това в България да има по-обективна и по-справедлива среда за успех и предприемачество. Ставам част от екипа на Българската стартъп асоциация“, споделя Спас Кьосев.

От 18 години Спас Кьосев е посветен на телевизионната журналистика, 17, от които - в Българската национална телевизия.

Зрителите го познават като водещ на централна емисия новиниПо света и у нас“, но и като автор и водещ на предаването "БНТ такси". Той се присъединява към екипа на нюзрума с най-високо обществено доверие през 2005 г. и едва на 21 години става най-младият водещ на централна емисия новини, заявиха от БНТ

Осем години работи и по предаването „БНТ Такси“, с което печели две отличия за журналистика – награда от Асоциацията на европейските регионални телевизии CIRCOM (2011 г.), връчена от жури на ВВС и от Годишните награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“ (2013 г.). През 2012 г. минава през обучение в централата на CNN в Атланта, организирано от Българската национална телевизия. Спас Кьосев е автор и на редица документални филми и репортажи, включително и за предаването „Панорама“.

"Спас Кьосев е изключителен професионалист и колега. Екипът ни се разделя с него с тъга, но уважаваме решението му да продължи професионалния си път в друга посока. Пожелаваме му успех", споделя Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания“ в БНТ.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Зрител
    А инж.по тракторите кога най-после и най- накрая ще слезе от екрана?
  • -2
    1
    русенец
    Аман от асоциации в Булгаристан. Иначе този не съм го виждал, но дано има късмет на новата хранилка.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари