Погребват Иван Томов на 9 юни в Русе

0
Тялото на алпиниста ще пристигне на 3 юни
Тялото на алпиниста ще пристигне на 3 юни

Погребението на Иван Томов ще бъде на 9 юни в Русе, съобщи бащата на загиналия алпинист Юрий Томов, предаде „Монитор“.

Опелото ще започне в 12:00 часа в катедралния храм „Света Троица“, където русенци ще могат да си вземат последно сбогом с Иван. Погребението ще е в 13,00 часа в гробищния парк „Чародейка“.

Тялото на Иван Томов ще пристигне в Русе на 3 юни. Погребението е дни по-късно, за да могат негови приятели от Великобритания и Русия, които искат да се поклонят пред тленните му останки, да организират пътуването си до Русе, обясни Юрий Томов.

В момента в непалската столица Катманду е приятелката на Иван – Янислава Георгиева, за да уреди документацията по освобождаването на тялото и по транспортирането му до България.

Родителите на Иван – Юрий и Валентина, и сестра му Лиза изказват огромната си благодарност към хората, които са били съпричастни към болката им.

Искам да изкажа благодарност и към журналистите, които бяха не по-малко съпричастни в този труден за нас момент“, каза Томов.

35-годишният русенски алпинист загина на 17 май, след като покори връх Лхотце. За да се свали тялото на Иван от височина 7850 м, където смъртта го застигнала, родителите му организираха кампания за набиране на 70 000 долара, необходими за трудната и рискована акция. Цялата сума бе осигурена от ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари