Почивката поскъпва с минимум 10%

0
А доходите на туристите се стопяват
А доходите на туристите се стопяват

А доходите на туристите се стопяват

Летният сезон е непредвидим, защото никой не знае дали военният конфликт ще приключи, или ще се задълбочи, въпреки това обаче това не е основен фактор, който определя желанието на туристите от чужбина да посещават страната ни, а инфлацията.

Това коментира Павлин Косев-председател на местната организация на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, цитиран от БНР.

Войната на този етап, според мен, не мисля, че е чак толкова силен фактор за взимането на решение на едно семейство да дойде в България на почивка, колкото инфлацията, каза Косев. Той прогнозира, че ще има увеличение на цените на пакетите с минимум 10% още за Великден, когато се очакват предимно румънски туристи. Косев оправдава вдигането на цената на почивката с поскъпването на всичко, но същевременно посочи, че се получава противоречие, защото и доходите на туристите се стопяват.

Подробностите чуйте от разговора на Даниела Стойнова с Павлин Косев:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари