Румен Драганов: Цените на нощувките у нас започват да падат

1
Повече на брой, но по-кратки почивки предпочитат българите през това лято
Повече на брой, но по-кратки почивки предпочитат българите през това лято Видео: NOVA

Повече на брой, но по-кратки почивки предпочитат българите през това лято

Повече на брой, но по-кратки почивки предпочитат българите през това лято. Много хора разчитат и на офертите в последния момент, които през август ще са с 30% по-евтини. Данните са на Института за анализи и оценки в туризма.

След следващата седмица цените ще започнат да падат. Някъде в края на август ще бъдат с около 30% по-ниски от това, което е било на първи. Това каза Румен Драганов за "Твоят ден" по NOVA.

"Туристическият сезон е стабилен. Около 100 хиляди души има на плажа на Слънчев бряг. Вчера полицията охранявала 450 хиляди само в Слънчев бряг. Общо в община Несебър има около 550 хиляди туристи. На морето общо ние имаме около 1,5 милиона легла", разкри той.

Според него има майки и деца от чужбина, които стоят по три месеца, защото толкова е разрешението за престой за тези, които имат някаква форма на виза. "Има и възрастни хора, за които е по-атрактивно да бъдат тук на курорт и да ползват един апартамент, който е на четвърта или пета линия, където нощувката е 30 лева. Една скара с бира е 11 лева, т.е. доста по-евтино от страната, от която те идват. Единият тип хора са пътешественици, които обикалят и искат да видят повече места, а другите са българи, които работят. И от 1 септември новата вълна от туристи ще намерят изключително изгодни цени по цялото Черноморие, защото вече почват да затварят отделни хотели, но остават пак, казвам, апартаменти, частни квартири", посочи Драганов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари