Починаха щъркелчетата от падналото гнездо в село Драгушиново

0
Доктор Руско Петров каза, че се е наложило едното да бъде евтаназирано, а другото не е могло да доживее до операционната зала
Доктор Руско Петров каза, че се е наложило едното да бъде евтаназирано, а другото не е могло да доживее до операционната зала Снимка: БНТ

Доктор Руско Петров каза, че се е наложило едното да бъде евтаназирано, а другото не е могло да доживее до операционната зала

Преди дни от обилните дъждове падна гнездото на най-известната двойка щъркели Драго и Драга, които всеки можеше да следи онлайн от камерите на Българското сдружение за отбрана на птиците. Жители на самоковското село Драгушиново донесоха малките щъркелчета в Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора. За жалост ветеринарите не успяха да се преборят за живота им.

Доктор Руско Петров каза, че се е наложило едното да бъде евтаназирано, а другото не е могло да доживее до операционната зала, предаде БНТ.

Родителите им - Драго и Драга са добре. Те се опитват да възстановят гнездото като носят клони от изоставено гнездо.

В спасителния център в Стара Загора са били настанени още три щъркелчета, чието гнездо е паднало от бурята в село Любеново. За съжаление само едно е оживяло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари