Почина военният министър на "Ислямска държава"

0
Аш Шишани имаше репутацията на един от най-умелите командири в „Ислямска държава
Аш Шишани имаше репутацията на един от най-умелите командири в „Ислямска държава

Чиновници от администрацията на президента на САЩ Барак Обама съобщиха, че един от основните главатари на „Ислямска държава“ - Омар аш Шишани е починал от раните си, получени миналата седмица, предаде CNN.

Източниците потвърдиха, че терористът е бил ранен на 4 март по време на въздушен удар на САЩ в района на град Еш Шадади в североизточната част на Сирия, а по-късно е загинал, пише Блиц.

По време на въздушния удар са загинали още 12 членове на терористичната организация.

Аш Шишани имаше репутацията на един от най-умелите командири в „Ислямска държава. Той имаше награда от пет милиона долара за главата си от Държавния департамент на САЩ.

Премахването му от бойното поле ще се отрази негативно на умението на „Ислямска държава“ да набира нови чуждестранни войници – особено от района на Кавказ и ще удари възможностите на терористите да координират действията си в Ирак и Сирия“, заяви прес-секретаря на Пентагона Питър Кук на 9 март, при излизането на данните, че терористът е бил ранен от въздушните удари.

По-късно базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на човека, съобщи, че той жив, но е бил ранен сериозно и е на контролно дишане.    

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари